filele mele.

duminică, 17 aprilie 2011

Devenind femeia visurilor lui.

"Arunca groaza in ei, Doamne, ca sa stie popoarele ca nu sunt decat oameni!!!" Psalm 9:20

E versetul cu care am adormit aseara, e atat de profund desi e conceput in cuvinte atat de simple. Oare de ce uitam asa usor ca suntem OAMENI? Ne credem stapani pe noi, adica proprii nostri zei...suntem siguri ca putem controla viata, uneori chiar si pe a altora...tindem spre perfectionism stiind ca niciodata nu-l putem atinge, ne credem normali cand normalitatea lipseste cu desavarsire. Dar...suntem "oameni".

Psalmul 12 il simt ca o continuare a versetului, unde David descrie ce se crede omul...si prin ce fapte dovedeste a uita ca e om...trufas, mincinos, etc. Asta e omul, nu? Ne place sa punem sare pe rana, ca apoi tot noi sa rezolvam situatia, parand ca suntem super eroi...

Fetele, adica noi, si eu, sustinem ca suntem pocaite, in mediul asta crestin, mai ales in viata virtuala, suntem atat de pline de informatii legate de tot ce se intampla in media crestina...participam la toate conferintele sustinand ca mergem pentru El...dar defapt noi mergem pentru noi!!! Ne place sa ne intalnim cu oameni...ne place sa petrecem timp cu oameni...in final, suntem oameni si avem nevoie de alti oameni.

 Tot noi, fetele, suntem atat de pricepute la a atrage atentia baietilor...suntem perfecte in asta; mai nou e la moda sa iti vopsesti parul, machiaje perfecte, unghii cat mai lungi, prin care indirect dovedesti cat de gospodina esti; haine doar de firma, cat mai mulate;  suntem la moda, suntem frumoase, suntem apreciate de oameni...in final, chiar avem nevoie de oameni!!!

Nu, nu ma leg de baieti in seara aceasta, desi nici ei nu sunt perfecti...ma refer la noi, fetele, care majoritatea ne pregatim sa devenim "femeia visurilor lui", dar ma intreb, care "lui"?!? Cati prieteni ai avut? Cati baieti ai amagit? Ah'si ce ii vei spune viitorului tau sot legat de asta? Puritatea nu sta doar in a fii virgina, sta si in vorbire corecta, supunere si limite!!!

Ma gandesc la fetele care toate ziua stau pe net, si pe fb zilnic vad tot felul de statusuri si link-uri cu teme crestine, e usoara teoria, nu?!? Ma intreb, cum stai cu practica? Cand ai fost ultima data la biserica? Cand ai slujit? Stii, slujirea nu sta doar in a canta sau recita in fata, pentru a'ti etala frumusetea si noile haine...poti  vizita bolnavi si batrani, poti ajuta la Scoala Duminicala pentru copii, poti fii voluntara la o fundatie, poti gati pentru oameni saraci...poti multe trebuie doar sa si vrei!!!

Femeia visurilor oricarui barbat cu principii crestine sta in adevarata modestie si smerenie, supunere si bunatate, dragostea din Corinteni 13, femeia activa din Proverbe 31!!! Nu, nu e nimic demodat sa incerci sa te supui Bibliei...din contra, e mai de apreciat decat sa faci ce face toata lumea...


Ma opresc...dar te las cu intrebarea, fata draga, tu femeia visurilor carui tip de barbat te pregatestii sa devii?

3 comentarii:

Anonim spunea...

bine spus.

Emy spunea...

Ai dreptate Maya, doar ca sunt prea putine cele care sunt capabile sa si priceapa ceea ce citesc....

De multe ori m-am intrebat daca asta e aiurea pentru ele sau pentru noi...nu stiu...de atatea ori imi dau seama ca sunt epuizat de atatea lucruri artificiale si as avea nevoie de ceva natural...dar naturalul e pe care de disparitie...asta e :)

Unknown spunea...

stii toate sunt de acord cu mine...pana la fapte :)
dar inca exista, putine dar exista si fete care cel putin se straduiesc sa fie dupa voia Lui :)

Postări populare