filele mele.

miercuri, 11 martie 2009

Papadie sau floare rara?

Este din nou perioada papadiilor! Oricat de atent incerc sa smulg aceasta planta nu reusesc sa o scot toata, o parte din radacina ramane adanc infipta in pamant si ameninta sa rasara din nou curand si sa dea iarasi frunze.
Papadia este ignorata, nu este niciodata ingrijita si sapata, dar totusi infloreste ca o adevarata risipa in orice loc. Nu trebuie ambalata sau tratata in mod special ca sa-si etaleze splendoarea de coronite galbene; ea creste chiar si in cartierele cele mai distinse si in locurile cele mai putin agreabile. Ai putea sa te vezi plantand papadii in gradina ta? Daca ai face-o, papadia fiind foarte activa, curand s-ar furisa si ar face un intreg gazon de papadii si in gradinile vecinilor.. Ea nu se va limita niciodata la un singur strat!
Crestinii ar trebui sa semene mai mult cu papadia. Fetele noastre galben-aurii ar trebui sa le aminteasca oamenilor ca adevarata credinta are radacini adanci, care sunt imposibil de smuls. Numarul nostru mare ar trebui sa arate in lume ca noi, chiar daca nu suntem iubiti si nu suntem ambalati cu grija, putem fi gasiti pretutindeni, atat in tinuturile mai putin agreabile cat si in cele bogate. Ar trebui sa fim la fel de usor accesibili ca papadia. Asa a fost Isus. Trebuie sa indraznim sa iesim din gradina noastra si sa sarim peste gardurile care vor sa ne limiteze la locurile unde altii se asteapta sa ne intalneasca. Sa lasam ca fetele noastre insorite sa straluceasca peste tot unde ar putea fi nevoie de putina lumina, in crapaturile de la marginea drumului sau pe gazonul unui club de tenis exclusivist. Tu ce alegi sa fi? Papadie si sa te raspandesti in lumea larga ca Isus sau floare rara si sa stai in gradina ta fara sa-ti vada cineva fata?
" Poate ca papadia creste numai pentru ca sa aiba cu ce sa se joace si de ce sa se bucure copii, dar nimeni nu-si va atrage protestele altora daca culege o papadie! " [ Janice Kempe]

Niciun comentariu:

Postări populare