filele mele.

luni, 9 martie 2009

Ce gandesti si ce esti...

Vorbeam zilele trecute cu un prieten si imi povestea de viata pe care o duce, cum si-a complicat-o singur si acum nu stie cum sa iasa din tot labirintul creat. Nu e deloc usor sa ajungi intr-o situatie dificila si sa stii ca aceasta ar fi putut fi evitata, daca avertismentul tau ar fi fost ascultat.
Multi oameni alearga dupa noroc. Intalnesc zilnic astfel de oameni in jurul meu. Goana dupa cariera, bani, putere, prestigiu este nelimitata si egoista, dar cat de frecvent in spatele acestei fatade de bogatie se ascund suferinte, relatii distruse si o lipsa de orientare personala.
Multi oameni care se numesc crestini nu se intreaba deloc cum se rasfrange felul lor de de trai asupra bunei reputatii a Numelui lui Isus Cristos. Apostolul Pavel le aminteste iudeilor din vremea lui ca Isaia a fost nevoit sa le atraga atentia inaintasilor lor asupra acestui fapt. Ei Ii devenisera necredinciosi lui Iehova si prin aceasta au terfelit in noroi Numele Sau inaintea popoarelor pagane.
Am incercat sa ma privesc din afara...cum apar in fata celor cu care intru in contact zilnic? Cat de mare e lumina Lui in mine? Ce parere si-ar face cineva despre mine?
Nu am gasit un raspuns clar, pana la urma parerile difera, dar am observat in mine prea multi "daca"...dorintele noastre sunt adesea insotite de sentimente de invidie. Relatiile ne sunt otravite de ghimpele concurentei. Nu mai traiesc cu adevarat daca visez cu ochii deschisi la "o viata mai buna" si ii invidiez pe altii. Timpul nespus de pretios pe care il pierd cu acei "daca" l-as putea folosi pentru lucruri mai bune. Creatorul nostru nu vrea sa trecem pe langa adevarata viata numai pentru ca evaluam gresit situatia in care ne aflam. Intr-o lume a pretentiilor, noi ne putem gasi linistea la El, ne putem ocupa locul pentru care am fost creati si sa dorim schimbari majore acolo unde ele sunt necesare si unde se inscriu in limitele planului lui Dumnezeu.
Un pacat poate fi rezistent : mandria, barfa, gelozia, rautatea, etc. de cele mai multe ori, nu poti scapa de ele de azi pe maine. Cand le descopar in viata mea, incerc sa compar cu o solutie de scos pete. Pornind de la premisa ca o solutie de curatat pete este substanta care dizolva o anumita pata, ea va dizolva pata respectiva. Pur si simplu, se aplica solutia si este lasata sa actioneze, sa patrunda in pata. Mai mult nu se poate face pe moment.
Substanta buna pentru indepartarea pacatelor noastre este sangele lui Isus varsat pe cruce. Cel care m-a ranit nu a putut sa ma doboare. Nu, ci efectul actinunii lui este ca ma aliez astfel cu Salvatorul meu si sa ma aseaman tot mai mult cu El !

Un comentariu:

dor de cer spunea...

frumos si adevarat..be bless!!

Postări populare