filele mele.

miercuri, 8 mai 2013

Lasa-l pe sotul tau sa iti fie SOT

Sunt in pragul nuntii si sunt tot mai curioasa sa citesc carti si articole despre casatorie, iar un lucru care mi s-a parut interesant a fost ca sotiile sunt majoritare cand vine vorba de nemultumirea in casnicie. Probabil veti spune ca asa sunt femeile, le place sa se planga mereu si sa comenteze; tot ce e posibil, dar din lipsa mea totala de experienta in casnicie, gandind la rece, consider ca sotia trebuie sa fie cu adevarat sotie unui sot care se comporta ca un sot!

Femeia este ajutorul potrivit barbatului, iar barbatul este ajutorul potrivit femeii. Nu de putine ori am vazut familii in care rolurile erau total invers, si anume, barbatul era total supus sotiei iar sotia era un adevarat lider. Mi se pare o lipsa acuta de barbatie din partea sotului ca permite asta, iar din partea femeii o lipsa totala de respect, atat fata de sot cat si fata de Dumnezeu!

Poate imi veti spune ca imi vine si mie randul si o sa vad atunci cat de greu e sa accepti ideile sotului cand eu stiu ca nu are dreptate sau nu e bine ce face; sunt de acord, si in timpul relatiei am avut momente de genul, insa a fi supusa nu inseamna a face totul cum zice el..ci a comunica cu el...a nu face nimic pana nu sunteti amandoi de acord cu pasul ce il face unul dintre voi.

Bunica mea a fost o femeie de casa si supusa, bunicul era hranit bine si ingrijit, cu haine mereu curate. Casa era intotdeauna bine pusa la punct, dovada unei gospodine adevarate; dar aveau ceva special...nu trecea o zi fara ca ei sa nu aiba un timp a lor...fie in gradina sub visin, fie in casa langa foc...era un timp in care discutau atat treburi serioase cat si comice, iar inainte de culcare ultimul lucru ce il faceau era sa se roage impreuna, nu ca acum...sa stea pe internet impreuna. Mi-as dori sa traiesc o viata simpla dar plina de dragoste si pace...e mai mare aceasta dorinta decat de a avea lucruri materiale pe care le-as folosi dar nu m-ar hrani emotional.

Am scris aceste randuri pentru sotiile care vor sa fie mai autoritare decat sotii...lasati-i pe ei sa fie barbati, voi cautati sa fiti simple si smerite, pline de vorbe bune si intelepte. Cautati eleganta in faptele voastre si curatie in lucrurile care le faceti, fiti demne de iubit!

Barbatilor sau sotilor, nu va lasati sotiile sa devina mai "barbate" decat sunteti voi, invatati sa fiti responsabili si faceti munca grea in locul ei...respectati-o si ocrotiti-o, e un vas slab care trebuie protejat cu atentie si dragoste, cu pasiune si rabdare. Sotia voastra e cel mai mare dar divin care il puteti primi in aceasta viata!

Iar pentru familii...pestreceti timp impreuna, timpul e mai de pret decat orice lucru material din lumea aceasta. A sta cu oamenii dragi tie si a petrece timp cu ei e o hrana spirituala si emotionala sanatoasa, mai ales cand il includeti si pe Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Postări populare