filele mele.

miercuri, 9 februarie 2011

Idei pentru buna dispozitie.

Ma gandeam daca tot am inceput saptamana cu sfaturi, sa o si continui asa...:)

Ma gandeam la perioada aceasta din an, e o perioada de tranzitie din punt de vedere meteo si o perioada stresanta pentru oameni, care asteapta cu nerabdare sa scape de frig si vreme urata. Pentru studenti e perioada examenelor si a unui nou semestru, pentru angajati e perioada in care profitul e tot mai slab si sefii au asteptari peste masura de la ei, si tot asa...

Fiind o perioada nu prea placuta pentru toti din jur, ma gandeam sa ofer cateva idei/sfaturi care le aplic eu cand ma simt stresata, plictisita, satula de tot, etc. :

1. In fiecare dimineata cand te trezesti, nu ramane in pat pentru lenevit, ci ridica'te si foloseste'te de energia care ai acumulat'o; citeste ceva vesel, roaga'te, fa putina miscare, fa un dush si intotdeauna ia haine curate si colorate pe tine, ofera comfort si buna dispozitie!!!

2. In timpul zilei, indiferent ca esti la scoala sau la servici, cauta sa te folosesti de pauze facand miscare usoara pentru dezmortire;  si intotdeauna stai drept !!!

3. Mananca cat se poate de sanatos, stiu ca e greu sa mai gasesti manacare 100% naturala, dar totusi e mult mai buna decat junk food si nu e chiar asa de costisitoare precum pare!!!

4. Zambeste mult si bucura'te cu adevarat de implinirile celor din jur, simte impreuna cu ei!!!

5. Fa;ti un cerc de prieteni seriosi dar care intotdeauna sunt bine dispusi si veseli!!!

6. Evita statul la televizor sau la calculator mai mult de 2 ore pe zi; fa ceva util si sanatos pentru tine: gateste, citeste, fa un bubblebath(pentru fete), petrece timp cu prietenii, plimba'te, fii voluntar la un ONG, etc.

7. Fa fapte bune, cunosti o persoana in varsta sau cu dizabilitati si stii ca isi procura greu necesarul zilnic?!? Cumpara'i tu, o sa fie pentru moment socata dar cu siguranta va fi atat acea persoana cat si Dumnezeu uimiti de bunatatea din tine!!!

8. Camera ta sau casa ta sa fie cu un decor plin de culoare si amintiri placute!!!

9. Stiai ca citricele sunt anti stres? Mananca portocale, bea ceaiuri cu multa lamaie si elimina stresul din tine!!!

10. Imbraca'te cu stil si cu culori vesele, dar cu gust, asortate si potrivite varstei tale; de multe ori aprecierile celor din jur cu privire la look'ul tau iti fac ziua mai buna!!!

11. Evita barfa, critica si egosimul din tine; petrecand timp barfind si criticand, devii la nivel cu sentimentul si iti strici toata dispozitia, iar "hrana" pe care o acumulezi injosind pe cei din jur e de scurta durata, lasand un gol de foame sanatoasa!!!

12. "Daca vrei sa fii iubit, iubeste!" pe cat de adevarat, pe atat de complicat. Arata'le celor din jur ca ii iubesti prin mici detalii si gesturi!!!


La mine functioneaza si chiar imi ajuta sa fiu mai bine dispusa, indiferent de valul de probleme care ma apasa :)

Un comentariu:

Lavinia Dance spunea...

frumoase sfaturi :)

Postări populare