filele mele.

joi, 3 ianuarie 2013

Frica din mijlocul fericirii mele

Ai simtit vreodata teama de esec? O frica inradacinata adanc in suflet, care nu te lasa sa te bucuri de binecuvantarile vietii?

Eu simt din plin aceasta frica, o frica de nou inceputuri,  de noi prietenii si de noi obiceiuri. E o frica placuta dar enervant de obositoare, te provoaca sa gandesti prea mult, prea mult negativ!

Anul nou mi-a adus o avalansa de schimbari noi, de la locul de munca si cercul de oameni in care o sa ma invart pana la schimbarea radicala din viata fiecarui om, nunta!

Sunt schimbari care imi inunda sufletul de dorinte implinite care au fost mult asteptate, insa frica de a nu ma integra ma apasa ingrozitor, iar lupta din mine intre fericire si frica e o lupta crunta si grea, dar pana la urma stiu, sunt binecuvantata ca in timpuri grele Domnul imi raspunde la rugaciuni, imi aminteste ca daca raman cu El, este intotdeauna cu mine; iar daca eu umblu cu Dumnezeu, cine poate sta impotriva Lui ?!?

Am ales sa scriu despre lupta din mine pentru ca e o metoda de a ma autoincuraja, duc o lupta logica in scris care ma ajuta sa inteleg ca fericirea e mai importanta iar frica nu isi are locul, sau nu ar trebui. Imi readuc aminte ca Dumnezeu nu isi bate joc si nu ma descurajeaza, nu-mi deschide usi pentru a mi le inchide in fata, fara o lectie in ea!

In noul an am trei scopuri care sa ma tina pe calea cea ingusta si cea care ofera fericire:
- sa il las pe Dumnezeu sa aleaga usile care trebuie sa le deschid
- sa ma bucur de fiecare usa nou deschisa, care imi ofera noi posibilitati si noi binecuvantari, dar si incercari
- sa incurajez oamenii sa se bucure in Dumnezeu, sa il descopere pe Domnul!

Sunt trei dorinte atat de mici si de simple, si totusi atat de greu de tinut cand esti in mijlocul unei incercari, sau inecat in frica. Dar am secretul meu pentru a ma ridica, muzica!

Nu, nu cant si nu dansez (desi imi place), ci ascult, ascult ritmul si versurile, care imi dau starea necesara de a ma rascoli si a ma simti vinovata ca simt frica in binecuvantare. Poate citind nu ai reusit sa intelegi ce vreau sa spun prin cuvintele mele incalcite, dar cine poate sa inteleaga pe deplin mintea omului decat Dumnezeu?

M-am descarcat in primul rand in fata Lui si apoi in fata voastra, poate reusiti si voi sa iesiti din frica de a incerca ceva nou si a risca de mana cu Domnul!

Am inceput ziua in dorintele mentionate mai sus, sub incurajarea Lui, ascultand piesa atasata care imi aduce aminte ca nu exista alt Dumnezeu mai perfect decat Domnul meu si nu exista om care sa poata sa darame ce Domnul a zidit intre mine si El!

Eu ma simt binecuvantata desi sunt ispitita de frica, tu cum te simti la inceput de an?

Un comentariu:

Enigmaticul spunea...

"Nădejdea este cea mai activă forță din lume pentru că purcede din Creeatorul tuturor lucrurilor văzute și nevăzute: Dumnezeu!"

Postări populare