filele mele.

marți, 2 august 2011

Vioara de la Auschwitz

Astazi am avut o zi doar pentru mine, in care am ales sa citesc o carte buna, si am ales una foarte buna, "Vioara de la Auschwitz" de Maria Angels Anglada; sunt convinsa ca stiti toti de Holocaust si tot ce tine de istoria lagarelor. Nu intru in detalii, dar intru in pasiunea lui Daniel Cracovensis, nu stiu daca ati citit cartea, dar Daniel e lutierul care a facut vestita vioara, la ordinul dusmanului sau, Rascher.

In timp ce se afla in lagar, iti poti imagina chinul lagarelor?!? E prea greu sa intelegem chinurile prin care treceau, pune-te in situatia in  care zilnic sa mananci 2 felii de paine, si sa muncesti la norma...

Stiai ca traim vremuri imbelsugate? Chiar daca nu ai ultimul telefon aparut, chiar daca nu ai masina dorita, chiar daca nu ai vila visata....ai un acoperis, ai zilnic ceva pe masa si ai ce imbraca!!! Si inca ceva, ai un dar plin de talent in tine, ti l-ai descoperit?!?

Daniel era talentat in a sculpta viori, avea o mana fina si perfectionista; si in ciuda batailor si foametei, pierderii familiei si etc., a continuat sa lupte pentru talentul lui, si a ajuns cineva!!! Ah'si un detaliu deloc de neglijat, nu uita sa se roage, chiar daca de multe ori credinta ii era atat de mica...dar, nu uita!!!

Ma intrebam dupa ce am terminat de citit cartea, care mai mult de 2 ore nu iti ia sa o citesti, cati dintre noi, care avem o viata plina de belsug, mai luptam pentru talentul nostru? Ne place asa de mult sa ramanem in locul in care ne simtim in siguranta pentru ziua de maine, chiar daca stim ca in final va trebui sa facem ceva, pentru ca si finantarea din partea familiei are un final!!!

Daniel, chiar daca era constient ca in orice moment poate muri, a continuat sa lupte, fiind constient ca mainile lui nu il vor dezamagi la finalul operei. A continuat sa lupte, chiar daca conditiile erau groaznice!!!

Si toate acestea pentru ca avea credinta....ca poate intr-o zi....!!! Dar tu, ce credinta ai? Cu ce continui propozitia.."poate intr-o zi...." ?!?


Niciun comentariu:

Postări populare